‘Zijn er nog meer boekstagrammers die een recensie-exemplaar van mijn boek willen ontvangen in ruil voor het delen van jouw leeservaring? Affiniteit met het zwijmelgenre is wel een pré.’

Na deze oproep op Instagram ontving ik binnen de kortste keren een aantal reacties van mensen die het wel wilden proberen. Waaronder ook van Jet Nijland (Instagram: @therealjetnijland), schrijfster van Echo van de flamenco (lees hier alles over op haar website). ‘Liefde of Luchtkasteel?’ voelde in eerste instantie een beetje uit haar comfortzone, maar de eindconclusie (vier sterren) was:

‘Liefde of Luchtkasteel?’ is gewoon een hartstikke leuk boek. Het is een romantisch verhaal met een kasteel, een paard, een sprookjesbruidsjurk, een knappe man en onverwachte complotwendingen. Wat ik ook leuk vind is dat er gewerkt wordt met flashbacks en dat het perspectief vaak wisselt tussen de hoofdpersonages. Monica Roos heeft een goed verhaal geschreven dat vast veel meer vrouwen willen lezen.’

Bedankt voor deze mooie woorden Jet! 🙂

Recensie ‘Liefde of luchtkasteel?’
Monica Roos
⭐⭐⭐⭐

Wil je mijn boek recenseren? Ik las de zin en dacht meteen “ja leuk!”. Dus ik stuurde een mailtje en kreeg het boek. De auteur bedankte me en vermelde achteloos dat het genre romantische erotiek is. Oeps.

Maargoed, een recensie van dit genre ligt een beetje buiten mijn comfortzone, maar dat geldt voor alles wat ik tegenwoordig online doe. Daarnaast… in mijn boek komt ook seks voor. En wie op deze aardbol heeft fifty shades nog niet gelezen? “Doe het gewoon Jet” zei ik dus tegen mezelf. Dus ik begon te lezen. En bleef lezen. Binnen twee dagen was het boek uit.

Heerlijk om weer eens weg te kunnen dromen bij een verhaal. Het is geen literatuur, liet de auteur me nog weten. “Nou en” dacht ik. En vind ik. In deze tijden vol onrust in de wereld is het juist hartstikke fijn om iets luchtigs te lezen.

Liefde of luchtkasteel begint met een kort verhaal dat een prijs heeft gewonnen. De auteur wilde het verhaal een vervolg geven en zo werd het een boek. Het enige nadeel vind ik dat het eerste hoofdstuk onvoldoende verweven is met de rest van het boek. Als je later in het verhaal de personages beter leert kennen is het eerste hoofdstuk wat minder geloofwaardig. Voor een volgende druk zou ik de auteur adviseren om het eerste hoofdstuk daarop aan te passen. Verder is het een romantisch verhaal met een kasteel, een paard, een sprookjesbruidsjurk, een knappe man en onverwachte complotwendingen. Wat ik leuk vindt is dat er gewerkt wordt met flashbacks en dat het perspectief vaak wisselt tussen de hoofdpersonages. Liefde of luchtkasteel is gewoon een hartstikke leuk boek.

Ik kwam er recentelijk achter dat er maar een Nederlandse auteur is die voor de Bouquet reeks schrijft. En dat is een man die onder een vrouwelijk pseudoniem schrijft 🙂 Maar het zouden best twee auteurs kunnen zijn…… @monicaroos_auteur heeft een goed verhaal geschreven wat vast door veel meer vrouwen gelezen wil worden.

Jet Nijland