Over mijzelf

1258127619992355676j4p4n_Thinking_Woman_-_7.svg_.hi_Ik krijg vaak van mensen te horen dat ik zo “lekker normaal” ben. “Nuchter konijn” is ook een term die ik vaak voorbij hoor komen in relatie tot  mijzelf. En dat klopt ook wel in het leven van alledag, als vrouw, echtgenoot en moeder van 2 puberdochters, met een parttime baan bij een keurig kantoor. Al van jongs af aan zijn schrijven en lezen grote hobby’s van me. Ik was destijds denk ik het meest enthousiaste en productieve lid van de schoolkrant redactie. Als puber verslond ik de boekjes van Leni Saris en, ’s avonds stiekem in bed, vele bouquetreeks-romannetjes. Later ontdekte ik de boeken van Jane Austen en de Brontë zusjes en liet ik me meeslepen in de romantiek van de heldinnen in Margaret Mitchell’s “Gone with the wind” en de boeken van Kathleen Woodiwiss. Het mag duidelijk zijn dat achter mijn nuchtere kant een romantisch (en ondeugend) hart schuil gaat. Ook vind ik de combinatie van romantiek, humor en alledaagsheid zoals in het welbekende chicklit-genre heerlijk om te lezen. Samen met mijn man, die ik grenzeloos vertrouw, ben ik de laatste jaren op een erotische ontdekkingsreis gegaan. Deze interessante en mooie ervaringen hebben ons (nog) dichter bij elkaar en bij onszelf gebracht. Dit alles is terug te vinden in mijn verhalen en hersenspinsels. Ik hoop dat het lezen ervan een feelgoodervaring is en dat het een glimlach op jouw gezicht tovert.

Monica Roos

Advertenties

6 gedachtes over “Over mijzelf

 1. Eva

  Ik heb je gevonden op EWA en volg je in de schrijfmarathon, waar je één van mijn favorieten bent. Al weet ik bij het stemmen natuurlijk niet welk verhaal van jou is, is het nu al een paar keer gebleken, dat jouw verhalen (vooral je stijl) mij aanspreekt.

  Kortom: ik ben een fan!

  Liked by 1 persoon

  1. Hi Eva, poeh daar moet ik wel even van blozen! 😆 Ik ben er nog niet helemaal aan gewend om “fans” te hebben, haha. Maar heel fijn om te horen dat je plezier beleeft aan mijn schrijfsels en als jij de Eva bent die ik wel eens tegenkom op EWA, dan kun je er zelf ook wat van! 😉 Wie weet zien we elkaar een keer bij één van de Workshops. Liefs, Monica

   Like

   1. Eva

    Die Eva ben ik inderdaad, maar ik lig eruit bij de schrijfmarathon, omdat het mij niet lukte iets goeds te produceren voor de laatste opdracht. Voor mijn gevoel ben ik nog lang niet zo ver als de meeste van jullie 🙂

    Like

   2. Als ik je een tip mag geven, uit eigen ervaring hè, want ik herken het heel erg: laat je niet tegenhouden door je eigen perfectionisme. Je ontwikkelt je sneller door een misschien niet perfect verhaal te plaatsen en hier feedback op te krijgen dan door niets te plaatsen. Beter spijt van iets dat je wel gedaan hebt dan van iets dat je niet gedaan hebt 😉. Zo vergaat het mij ook in de marathon, ik ben vaak ook niet tevreden over mijn inzendingen, maar ik ben tot nu toe nooit als laatste geëindigd en daar gaat het om! Denk jezelf niet naar beneden, maar SCHRIJF! 😃 Tot zover oma Monica’s adviesrubriek 😉.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s