De X is van Xaviera

footer-xaviera-photoIn mijn tienerjaren lag dit boek ook bij mijn ouders op de boekenplank: “The Happy Hooker” van Xaviera Hollander. Er zat geen slot op de boekenkast, dus na een tijdje was het boek op onverklaarbare wijze ( 😉 ) verhuist naar het laatje van het nachtkastje naast mijn bed en las ik ’s avonds met rode oortjes over de belevenissen van deze fascinerende vrouw.
Na korte tijd als secretaresse te hebben gewerkt op het Nederlandse consulaat in Manhattan, gaat Xaviera werken als luxe callgirl en opent na een jaar haar eigen bordeel: Xaviera’s Happy House. Ze raakt betrokken in een groot politiek corruptieschandaal en wordt diverse keren gearresteerd door de New-Yorkse politie voor prostitutie. Haar boek: “The Happy Hooker, my own story” wordt meteen een bestseller. Korte tijd later moet ze gedwongen de V.S. verlaten. Ze krijgt een vaste column in het blad “Penthouse” waarin ze seksuele adviezen geeft naar aanleiding van vragen van lezers. Ook is ze regelmatig te gast in allerlei tv programma’s. Tegenwoordig geeft ze lezingen en runt ze een Bed & Breakfast in Amsterdam.

Als schrijfster en tv persoonlijkheid wordt Xaviera geprezen om de eerlijke, onomwonden, luchtige en humorvolle manier waarop ze seksueel gerelateerde onderwerpen uitlegt en behandelt. Vrouwen die op het gebied van seks gewoon zeggen waar het op staat en het beestje bij de naam noemen. Die uit overtuiging en passie een beroep hebben gekozen in de seksbusiness en dit op een authentieke manier, met veel zelfvertrouwen uitdragen. Daar hebben we er niet zoveel van in Nederland. Naast Xaviera Hollander zijn er nog: Kim Holland (what’s in a name 😉 ) en Bobbi Eden, maar dan houdt het wel snel op. Goedele Liekens en Dokter Corrie schieten mij nog te binnen, maar die hebben ervoor gestudeerd en zijn meer van de psychologisch/wetenschappelijke benadering. Deze vrouwen moeten we koesteren, vind ik. Ik heb het gevoel dat seksualiteit steeds minder goed in het openbaar bespreekbaar wordt, omdat het al heel snel gerelateerd wordt aan extremiteiten, misbruik en uitbuiting. Seks is ook normaal, grappig en heel lekker en we hebben rolmodellen nodig die dit ook uitdragen! Hieronder een heerlijk stukje uit de pen van Xaviera dat ik schaamteloos gepikt heb van haar website.

The Day the Penis asked for a Raise

I, the Penis, hereby request a raise in salary for the following reasons:

 • I do physical labor. I work at great depths.
 • I plunge headfirst into everything I do.
 • I do not get weekends or public holidays off.
 • I work in a damp environment.
 • I work in a dark workplace that has poor ventilation.
 • I work in high temperatures.
 • My work exposes me to contagious diseases.

Sincerely,
P. Niss

The Response:

Dear Penis,
After assessing your request, and considering the arguments you have raised, the administration rejects your request for the following reasons:

 • You do not work 8 hours straight.
 • You fall asleep after brief work periods.
 • You do not always follow the orders of the management team.
 • You do not stay in your designated area and are often seen visiting other locations.
 • You do not take initiative – you need to be pressured and stimulated in order to start working.
 • You leave the workplace rather messy at the end of your shift.
 • You don’t always observe necessary safety regulations, such as wearing the Correct protective clothing.
 • You will retire well before you are 65. You are unable to work double shifts.
 • You sometimes leave your designated work area before you have completed the assigned task.

And if that were not all, you have been seen constantly entering and exiting the workplace carrying two suspicious-looking bags.

Sincerely,
Xaviera Hollander

Advertenties

2 gedachtes over “De X is van Xaviera

 1. Je zult toch Holland(er) als achternaam hebben. Voor je het weet krijg je vragen of je ‘misschien familie bent van…’. Ik had ook nog wel een paar bemoedigende woorden over Phil Bloom verwacht in jouw stukje eigenlijk. Maar ja, dat was waarschijnlijk, zoals dat heet, vóór jouw tijd. 🙂

  We zijn er bijna hè? Nog twee!

  Liked by 1 persoon

 2. EWA Nederland

  Ik moet toch eens een keer dat boekje van Xaviera lezen. Helemaal in het begin van EWA, toen Engeland er nog iets over te zeggen had, hadden we bijna… ja bijna… Xaviera als spreker bij een van onze bijeenkomsten. Was het maar niet zo duur…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s