De Q is van Quinoa-inquisitie

Diegenen onder jullie die denken dat ik fulltime schrijfster ben, moet ik helaas uit de droom helpen. Naast het schrijverschap werk ik parttime op een kantoor dat grote overeenkomsten vertoont met de serie Toren C.
Want ja, er moet wel geld op de plank komen. Om de collegiale banden in stand te houden, lunch ik regelmatig met mijn collega’s in de kantine.
Of nou ja, kantine, het is een plek waar je je van huis meegenomen lunchvoer op kunt eten. Even een kleine inventarisatie van wat er zoal aan de lunchtafel wordt genuttigd:

  • salad3Een salade van rucola, tomaten, garnaaltjes en olijven.
  • Een bakje magere Franse kwark met havermout, noten en guavesiroop.
  • Een wrap met zalm, ei en sla.
  • Een salade met quinoa, avocado, walnoten en granaatappelpitjes.
  • Een smoothie met sinaasappelsap, mango, gember en spinazie.

Het eerste wat ik denk als ik deze bonte verzameling zie, is: waar halen die mensen in godsnaam ’s ochtends de tijd vandaan om die ingewikkelde recepten in elkaar te draaien?! Het tweede wat ik denk, terwijl ik mijn eigen lunch in ogenschouw neem, is: OK, 3 boterhammen met kaas, een cup-a-soupje en een beker melk zijn dus niet meer helemaal hip en happening. Funny-fitness-pictures-weight-lossIk voel ook al de priemende blik van mijn buurvrouw in mijn richting. Ze ontploft bijna als ze haar mening niet met mij mag delen, dus ik laat haar maar haar gang gaan. Of ik niet weet hoeveel fytinezuur en gluten er in dat brood zit. Als ik dan persé brood wil eten, moet het op zijn minst speltbrood zijn. En dan de cup-à-soup, ze krijgt al braakneigingen alleen bij het uitspreken ervan. Als je zo’n zout- en smaakstofbom in je lijf laat verdwijnen dan vraag je ook om hart- en vaatziekten, diabetes en maag- en darmproblemen. Melk is ook zeer, maar dan ook zeer ongezond. Een koe heeft niet voor niets vier magen om het te verteren …

IMG_7084-1Ha! En daar heb ik haar! Terwijl ik de laatste hapjes van mijn boterham wegspoel met de cup-à-soup zeg ik tussen neus en lippen door: “Een koe verteerd gras, geen melk, en zo te zien ben ik de enige hier aan tafel die niks groens op het menu heeft staan.”
Bam! Eat your hearts out leden van de Quinoa-inquisitie! 🙂

2016AZChallenge1

Advertenties

4 gedachtes over “De Q is van Quinoa-inquisitie

  1. Gezond eten is van alle tijden. Alleen de aandacht die er vanuit de maatschappij aan gegeven wordt varieert. Eind jaren zestig werkte mijn vader een tijd aan de andere kant van het land. Alleen in de weekeinden kwam hij thuis en mopperde dan steevast over zijn gastgezin, waar ze alleen maar “rauwe groente vraten”. Och, toen “raar”, nu (weer) heel gewoon.
    Iedereen moet/mag eten wat hij/zij wil. Al ben ik het persoonlijk wel met jouw collega’s eens. Brood met kaas, melk en een cup-a-soup… heel Hollands, maar zeker niet zo gezond als de gesubsidieerde reclames op TV je willen doen geloven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s