De M is van Maagd

Ik ben Maagd. Over het algemeen heb ik niet zoveel met dat sterrenbeelden-gedoe, maar in het kader van deze Blogging Challenge leek het me toch interessant om eens te kijken wat de sterren te zeggen hebben over mijn persoontje.

Typische eigenschappen van de maagd zijn:

Verlegen en bescheiden
Betrouwbaar en nauwkeurig
IJverig en praktisch
Analytisch en intelligent

Maar ook:

Zorgelijk en pietluttig
Overdreven hardvochtig en kritisch
Conservatief en perfectionistisch

fa109caf398b7b2fd69d2aa9df9fbc52In positieve zin komt de Maagd pretentieloos, vrolijk en meegaand over, en zijn ze erg gevat, verstandig, discreet, wijs en welbespraakt. Ze hebben een scherp inzicht in andermans problemen en komen met verbazingwekkend praktische tips om die problemen op te lossen. Met hun eigen problemen hebben mensen van het sterrenbeeld Maagd helaas wat meer moeite, omdat zij zich niet gemakkelijk aan emotionele kwetsbaarheid blootstellen en pijn willen voorkomen. Maagd vrouwen zijn conform hun element “aards” waardoor ze soms koud en afstandelijk kunnen lijken. Onder hun gereserveerde en timide voorkomen ligt echter ook een vrouw met een sterke passie.
Een Virgo-vrouw verlangt geduld van de ander die haar probeert te verleiden, maar is uiteindelijk in staat sterkte toegewijde en onvoorwaardelijke liefde aan de ander te geven. Ze heeft wat ouderwetse en conservatieve trekjes waardoor het slim is niet te hard van stapel te lopen maar alles rustig (aards) op te bouwen. Ze wordt graag intellectueel gestimuleerd.
Mensen die onder dit gesternte geboren zijn hebben veelal een conventionele inborst en maken zich veelal van nature snel zorgen. Te spontaan reageren of hun dwingen een haastige beslissing te nemen is bij hen zeker geen goede actie. Hou er rekening mee dat de Virgo jou voortdurend zal evalueren. Liefde komt traag maar graag bij de Maagd. Voor het zover is zal deze wel willen weten of dit een voldoende solide basis is om zich daar voor open te stellen.
Hoe langer de relatie met de maagd duurt des te intenser en sensueler zal het er in bed aan toe gaan. De virgo is geen one-night-stand-type omdat ze daar meestal te gereserveerd voor zijn. Vreemde plaatsen en extreme standjes kan hen meestal ook niet bekoren omdat ze op seksueel gebied een enigszins preutse inslag hebben, hoewel ze hier bij een langere relatie wel open voor komen te staan.

Astrology-1Tja, eigenlijk vind ik deze typering wel verrassend. Ik herken er wel heel veel dingen in. Goede eigenschappen zoals: betrouwbaarheid, intelligentie, praktische instelling en gevatheid. Maar ook wel de valkuilen, zoals een overdreven kritische instelling, het over-analyseren van andermans emoties en het moeilijk over je eigen emoties kunnen praten. Ben ik nu meteen “om” ten aanzien van de astrologie? Nee, natuurlijk niet. Zoals het een goede Maagd betaamd, ben ik niet zo makkelijk te overtuigen ;-). Ik herken ook wel dingen van mezelf in andere sterrenbeelden en ik denk dat veel niet-Maagd-vrouwen en -mannen zich voor een deel ook wel zullen herkennen in bovenstaande persoonlijkheidstype. Maar een leuke en verrassende analyse was het wel.

2016AZChallenge1

Advertenties

3 gedachtes over “De M is van Maagd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s