De L is van Lichaamshaar

IMG_20160407_115357Ok dames, even onder ons. Hoewel baarden bij mannen tegenwoordig weer helemaal hip zijn, worden baarden bij vrouwen over het algemeen niet als aantrekkelijk of sexy ervaren (net als overig overbodig lichaamshaar trouwens). En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar sinds ik de veertig gepasseerd ben, lijkt het wel alsof mijn lichaam tot volle bloei komt voor wat betreft ongewenste haargroei op gênante plekken.  Regelmatig sta ik met een pincet voor de spiegel en denk: ik kan beter een scheerapparaat kopen! Maar hoewel het steeds meer werk is, onderhoud ik mijn zichtbare lichaamsdelen trouw om een haarloze (of in elk geval haar-arme) meisjeslook in stand te houden.

Maar hoe zit het met de onzichtbare lichaamsdelen? Dat vind ik toch een ander verhaal. Ik heb vanaf het begin een zekere weerstand gehad tegen de trend dat vrouwen vanuit esthetisch en hygiënisch oogpunt hun intieme zone (zouden moeten) scheren. Ik vind dat je je lichaam moet accepteren zoals het is en dat schaamhaar er niet voor niks zit. 00177012Deze overtuiging snijdt natuurlijk totaal geen hout in het licht van het voorgaande, want waarom zou ik dan wel mijn benen en mijn oksels scheren? Mijn weerstand komt dan ook vooral voort uit praktische overwegingen, want ik heb het natuurlijk wel eens geprobeerd. Ten eerste ben ik altijd bang dat ik mezelf per ongeluk een onbedoelde schaamlipcorrectie geef, zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, zit een ongeluk bij mij in een klein hoekje. Verder blijkt dat ik “daar” een hele gevoelige huid heb en extra vatbaar ben voor irritatie en infecties. schaamhaar-scheren-schaamstreekDaarom heb ik besloten dat mijn intieme zone er frisser en hygiënischer bijligt met goed gewassen en regelmatig bijgeknipt bosje schaamhaar, dan met een geïrriteerd, rood, pukkelig en ver-schrik-ke-lijk jeukend geschoren velletje.
Mijn echtgenoot vindt het prima, hij ligt liever met een echte vrouw in bed dan met een schoolmeisje, zegt hij :-).

 

2016AZChallenge1

Advertenties

3 gedachtes over “De L is van Lichaamshaar

  1. EWA Nederland

    Leuk stukje, en aan het eind van de dag denk ik dat we allemaal moeten doen waar we ons gemakkelijk bij voelen. Ik scheer mezelf al bijna 30 jaar dagelijks, wat betekent dat mijn huid er zo gewend aan is dat ik nooit irritatie ervaar. De enige irritatie die ik heb qua lichaamshaar is inderdaad de wildgroei en dat gedoe met de pincet om de haartjes te vinden. Mijn oma gebruikte een scheerapparaat en heb me altijd op het hart gedrukt: NOOIT beginnen met scheren 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s