De G is van Gezonde voeding

Grapje! De G is van Geil: (seksueel) opgewonden, begerig, wellustig, hitsig, heet, ontuchtig. Je kent het wel ;-). Tijd om dit fenomeen eens onder de loep te nemen.

1885629355_2Als je geil bent, heb je zin in seks. Door endorfines in je bloed ontstaat een gelukzalig gevoel en je krijgt (tijdelijk) meer aandacht voor seksualiteit dan voor andere zaken. Geilheid of verhoogde seksuele opwinding is een voorbereiding op de geslachtsgemeenschap. Mannen krijgen een erectie en bij vrouwen vindt vochtafscheiding in de vagina plaats (ze worden nat). Ook zwellen bij vrouwen de schaamlippen enigszins op door vergrote bloedtoevoer naar de vagina en gaan ze enigszins uit elkaar staan om de penetratie te vergemakkelijken.
Vrouwen ervaren de zogenaamde vaginale hunkering als ze geil zijn. Dit is het verlangen iets in zich te willen voelen. Ook mannen hebben een  dergelijk gevoel, een behoefte om de penis ergens in te steken.

Geil zijn is fijn (vind ik), maar kan ook leiden tot frustratie. Bijvoorbeeld als je zelf heel geil bent, maar er is geen welwillende partner voorhanden. Of als je wel een partner hebt die heel geil is, maar jijzelf het op dat moment niet bent of kunt worden. Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid tot zelfbevrediging, maar als het voor je gevoel te vaak voorkomt dat jouw “geilheidsfrequentie” verschilt ten opzichte van die van jouw partner dan kan dit een behoorlijke wissel trekken op je relatie.
Ook ik heb donkere, geilheidsloze tijden gekend. Rondom en tussen de geboorte van onze kinderen heb ik denk ik wel 4 à 5 jaar een sterk verminderd tot afwezig libido gehad. Achteraf denk ik dat dit te maken had met het gebruik van de pil in combinatie met een veranderde hormoonhuishouding tijdens en na mijn eerste zwangerschap. Destijds legde ik die link niet, maar tegenwoordig lees ik steeds meer berichten over de negatieve invloed die de pil kan hebben op je “zin in seks.” Ik kwam pas op het idee toen mijn libido echt dramatisch verbeterde na de geboorte van onze jongste en ik stopte met de pil, omdat mijn man zich liet steriliseren. Slecht eigenlijk, ik bedoel de pil is dan wel een voorbehoedsmiddel, maar het om de zeep helpen van je geilheid is wel heel rigoureus!

2016AZChallenge1

 

 

Advertenties

4 gedachtes over “De G is van Gezonde voeding

  1. Apart om dat te lezen. Mijn libido was ook ver te zoeken na de geboorte van onze kinderen. En dat terwijl ik noch zwager, noch aan de pil ben geweest. Ik zou eerder willen beweren dat een nagenoeg chronisch slaaptekort aan je libido vreet. 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. EWA Nederland

    Damn, ik klikte de link en dacht: uiteindelijk advies over gezonde voeding! Zit ik vervolgens over geilheid te lezen… *grijns*
    Ik heb rond de geboorten van mijn kids nooit gemerkt dat mijn libido minder was, maar dat had de eerste keer er vast mee te maken dat er toch geen vent in mijn leven was en de tweede keer dat mijn vent aan het vreemdgaan was terwijl ik bij de kids bleef…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s