De D is van Dancing Queen

Ik hou van dancefeesten en -festivals. De muziek doet iets met me, het maakt een soort euforische levensvreugde in me los. Moeilijk te begrijpen, vooral voor mensen die mij kennen van vroeger. Toen speelde ik vol overtuiging Chopin op de piano, nu ga ik los bij Armin van Buuren. R1280x0Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vind dat beide muzieksoorten niet eens zo heel ver van elkaar af liggen. Veel dancemuziek is doorspekt met symfonische elementen. Door rustige, harmonische stukken steeds langzaam toe te laten werken naar een opzwepende, knallende climax weet een goede DJ als een dirigent de avond tot een welhaast multi-orgastische ervaring te maken voor het publiek. Het publiek is hierbij geen verzameling individuen, maar één organisch wezen.

Dit klinkt misschien een beetje zweverig en ik weet wat jullie denken, maar geloof het of niet, ik gebruik geen drugs. Voor mij is dat een no-go. Het is tevens één van de dingen die me steeds meer gaat tegenstaan tijdens dit soort events, het steeds groter wordende drugsmisbruik. En dan bedoel ik niet één pilletje ter verhoging van de feestvreugde. Ik bedoel de snelgroeiende groep mensen die niet komen voor de muziek, maar om te gebruiken. Waar je over struikelt als ze compleet out in hun eigen kots op de dansvloer liggen, omdat ze niet meer op hun benen kunnen staan. Dit doet wel enigszins afbreuk aan mijn multi-orgastische ervaring.

armin-van-buuren-y100-s-jingle-ball-2013-04Verder bekruipt me, sinds ik de veertig ben gepasseerd, wel vaker het gevoel dat ik de generatiekloof steeds moeilijker kan overbruggen en dat ik misschien moet overwegen om dit soort evenementen aan me voorbij te laten gaan. Volgend jaar wordt mijn oudste dochter 18 en ik weet dat het voor haar een horrorgedachte is dat ze me daar zou kunnen tegenkomen. Voorlopig wint de liefde voor de muziek het nog. Ik heb mijn rondje dance-events en -festivals voor dit jaar alweer klaar staan. Maar ik zat te denken, een dance-event (overdag) voor ouwe hippies, zou dat geen gat in de markt zijn? Ik bedoel, Tiësto, Armin en David zijn toch ook niet meer zo piep? Die willen vast ook wel eens een avondje op tijd naar bed.

2016AZChallenge1

Advertenties

3 gedachtes over “De D is van Dancing Queen

  1. Er zijn (in mijn beleving) slechts 2 soorten muziek: goede en slechte 🙂
    Dus dat Armin van Buuren en Chopin dicht bij elkaar liggen kan kloppen (al ben van Chopin geen groot fan, en ken ik het werk van de heer van Buuren niet goed genoeg om er iets van te kunnen zeggen))

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s