De C is van Comfortzone

Het is zo’n heerlijk plekje om je in terug te trekken. Zo vertrouwd en lekker voorspelbaar. Je weet precies waar je aan toe bent en niemand wordt teleurgesteld. Deze plek, je comfortzone, heeft echter ook een keerzijde, namelijk: saaiheid, sleur en stilstand. Er is “nothing happening.”

Je-comfort-zone

Om vooruit te gaan, om je levend te voelen, moet je af en toe buiten je comfortzone treden. En dat is eng. Vaak is het niet zozeer de angst voor het nieuwe dat je daarin tegenhoudt, maar het opgeven van het oude vertrouwde. Zekerheid versus onzekerheid. Ook ik loop hier regelmatig tegen aan. 180b896Om me als schrijver te blijven ontwikkelen probeer ik regelmatig de grenzen van mijn comfortzone op te zoeken, er een beetje tegenaan te schurken en soms een stapje naar buiten te doen. Bijvoorbeeld bij de EWA_NL Schrijfmarathon. Als ik me dapper genoeg voel, wil ik nog wel eens een geheel nieuwe invalshoek proberen bij één van opdrachten. Dat is heel spannend, want wat als het publiek dit nou helemaal niks vindt? Nou ja, dan lig ik er dus uit. Jammer, maar aan de andere kant heb ik dan wel die stap durven nemen en iets om trots op te zijn voor mijzelf :-).

2016AZChallenge1

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “De C is van Comfortzone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s