Onderbroekenlol

imagesVV0AW80C Lieve Naughty,

Bedankt voor je heerlijke brief over humor en seks (zijn als suiker en peper 🙂 ), zeer herkenbaar en erg verhelderend. Als schrijver van erotische verhalen worstel ik regelmatig met de combinatie van deze twee. Je eindigt jouw brief met:

“En nu vraag ik me af, lief Meisje, hoe vrouwen daar over denken. Immers, vrouwen houden van mannen met humor. Maar wat als ze die humor mee de slaapkamer innemen?”

Dat vind ik best een lastige vraag, maar ik zal proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden. Als je het hebt over “mannen met humor” waar vrouwen zo van houden dan moet ik daarbij opmerken dat het hier niet om de dijen-kletsende, schuddebuikende, (schuine) moppen-tappende lolbroek van een man gaat. Althans voor mij persoonlijk niet. Dat kan erg vermakelijk zijn voor een avondje in de kroeg, maar werkt niet sfeer-verhogend in de bedstee. Ik denk dat het meer draait om een  subtiel soort humor dat vrouwen aantrekkelijk vinden bij een man. tumblr_lwlkyhe75S1qcpj7wo1_500Het soort humor dat laat zien dat de man over relativerend vermogen beschikt en zichzelf niet al te serieus neemt. Let op: dat hij zichzelf niet al te serieus neemt betekent niet automatisch dat hij ons ook niet serieus moet nemen of serieus moet némen (afhankelijk van de situatie). Een goed getimede gevatte en/of prikkelende opmerking waaruit blijkt dat de man zich persoonlijk in ons heeft verdiept kan erg intimiteitopwekkend werken, zowel voorafgaand aan als tijdens de seks. Ik denk eerlijk gezegd dat dit wederzijds is tussen mannen en vrouwen, toch?

Als je kijkt naar het gebruik van humor bij het schrijven van erotische verhalen, een hobby die wij beiden met veel plezier en voldoening uitoefenen, dan zie je toch heel gauw dat het één ten koste dreigt te gaan van het ander als je niet uitkijkt. Ik gebruik “humor”, zoals bijvoorbeeld een gênante/gekke situatie of irrationele (vrouwelijke) gedachtes/emoties vaak om een verhaal meer invoelbaar of herkenbaar te maken voor de lezer. Ook is iets grappigs, hilarisch of bizars erg geschikt als afsluiting of uitsmijter van een verhaal. Ik doe dat denk ik inderdaad om het geheel wat te verzachten of luchtiger te maken (het suikerlaagje waar jij het over hebt). Misschien dat mijn schrijfstijl daarom wel eens “naïef” of “vertederend” wordt genoemd. De vraag is of dit afbreuk doet aan de erotische lading van een verhaal? Ik denk dat dit niet zo hoeft te zijn. De vraag is ook of dit erg is? Mijn ervaring met bijvoorbeeld  met de EWA Schrijfmarathon en de EroScripta Schrijfwedstrijd is dat de lezers verhalen waarin humor, dramatiek of ontroering de boventoon voeren (boven erotiek) vaak beter worden gewaardeerd dan verhalen met expliciete erotiek.

ManReadingBookEn dat brengt mij bij mijn volgende dilemma of vraag aan jou. Wat maakt een verhaal erotisch? En ook: wat maakt een erotisch verhaal goed/interessant? Ik begrijp dat dit een lastige vraag is, aangezien het uiteindelijke gaat om het gevoel dat een verhaal oproept bij de lezer en elke lezer weer anders is. Maar ik ben benieuwd naar jouw visie hierop. Er zijn vast wel een aantal opzienbarende feiten over te vinden in jouw archieven!

Liefs,
meisje

Advertenties

2 gedachtes over “Onderbroekenlol

  1. Pingback: Schrijven is een ambacht - Brief aan Meisje - Naughty Business Report

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s