Wist je dat … ?

Letters to NaughtyLieve Naughty,

Hier is dan eindelijk weer een brief van mij. Ik laat hem maar per spoedkoerier bezorgen, want je hebt er lang genoeg op moeten wachten. Hoe doe jij dat, het schrijven combineren met een reguliere baan, gezin, huishouden en overige verplichtingen? Ik vraag me regelmatig af waar ik in godsnaam de tijd vandaan moet halen om al die leuke verhalen die ik in mijn hoofd heb zitten fatsoenlijk op papier te krijgen!

Eerlijk gezegd  heb ik er wel even over gedaan voordat ik een goed onderwerp deze nieuwe episode van onze briefwisseling had gevonden. Het kwartje viel toen ik vorige week in de auto naar de radio luisterde. Voordat ik hier verder op in ga, moet ik je eigenlijk eerst vertellen over mijn heldendaden in de auto. Ik was 19 en had net mijn rijbewijs gehaald. Dit was best een dingetje, aangezien ik 5 keer rijexamen heb gedaan voordat ik deze mijlpaal mocht behalen. Mijn ouders leenden me grootmoedig hun BMW  uit, die nog wel eerst even getankt moest worden voordat ik op avontuur kon gaan. Aangekomen bij het tankstation stond ik aan de verkeerde kant van de pomp geparkeerd en moest de slang van de helemaal naar de andere kant van de auto trekken. Van inspanning kneep ik iets te hard in de het handvat waardoor de benzine in mijn (nieuwe) schoenen liep en ik tot mijn enkels in de brandstof stond. Nadat ik mijn schoeisel leeg had gegoten, kreeg ik een briljante ingeving. Ik keerde de auto en parkeerde opnieuw, tegen de rijrichting in, aan de andere kant van de pomp. Inderdaad, weer aan de verkeerde kant. Het huilen stond mij van frustratie nader dan het lachen en uiteindelijk heb ik mijn vader gebeld die op de fiets naar het tankstation is gekomen om me te helpen :-).
Sindsdien heb ik een broertje dood aan het tanken van de auto, omdat ik altijd vergeet aan welke kant de tankdop ook alweer zit. Je kunt je misschien voorstellen hoe blij ik was toen ik vorige week in de auto naar mijn werk op de radio hoorde dat naast of onder het benzinepompje dat staat afgedrukt op de benzinemeter in de auto een pijltje staat dat aangeeft aan welke kant de tankdop zit. Dat heb ik dus nooit geweten! En het klopt echt, ik heb het gecheckt. Aan de enthousiaste reactie van de dame die naast mij in file stond, kon ik zien dat dit voor haar ook een enorme eyeopener was.
Op het gebied van seks, liefde en relaties heb ik door de jaren heen ook  dit soort oog openende ervaringen gehad. Het leek me leuk om je daar meer over te vertellen.

Was sich liebt das neckt sich/Oude liefde roest niet
Ik was 16 toen ik (voor het eerst) Wuthering Heights las. Een roman over een alles verterende liefde tussen Catherine en Heathcliff die elkaar helemaal kapot maken. (Ff tussendoor: misschien ken je dit liedje nog wel van Kate Bush 🙂 ). Door dit boek begon ik te beseffen hoe dicht ogenschijnlijk tegengestelde emoties als liefde en haat naast elkaar liggen en hoe kwetsbaar het omslagpunt is. Ineens begreep ik de knipperlicht-relaties van mijn vriendinnen een stuk beter. In milde vorm kunnen deze emoties elkaar versterken. Ik bedoel, niets is zo doeltreffend als een goeie ruzie om de passie weer in je relatie te brengen. Ik ken stellen die de hele dag lopen te bekvechten, puur als voorspel.
album_large_1249958Uit deze fase stamt ook mijn diepgewortelde overtuiging dat “setjes” die voor elkaar gemaakt zijn altijd een “kriebel” voor elkaar blijven houden ook al zijn ze uit elkaar. Het aantal exen dat ik regelmatig bij elkaar in bed zie belanden onderschrijven mijn motto: “Oude liefde roest niet.” En mark my words: Sylvie en Raphaël komen weer bij elkaar!

 

The tale of two brains
Misschien ken je dit filmpje wel van Mark Gungor, het heet “The tale of two brains.” Het hele verhaal bestaat uit een stuk of 10 delen, maar de meest interessante vind ik deel 2 + 3 en deel 5 + 6. Je moet een beetje door de reli-kant van het verhaal heen kijken, maar de gebruikte metafoor voor het verschil in functioneren tussen het mannen- en vrouwenbrein vind ik absoluut sterk en heel herkenbaar. Het idee van de “nothing box” is werkelijk briljant! Ik zag dit filmpje denk ik 5 jaar geleden voor het eerst en had toen net een kleine inzinking op het seksuele vlak. Met name het gedeelte over seks, hoe simplistisch voorgesteld ook (of misschien wel juist daarom), was op dat moment voor mij een echte eyeopener. Kort gezegd komt het hierop neer: mannen willen seks en vrouwen willen aandacht en verbondenheid. De clou voor een goed (beter) seksleven is dat je allebei de ander geeft wat hij/zij nodig heeft om te krijgen wat je zelf nodig hebt. Alleen al de aanname dat dit zo is, dat het ok is en dat je dus ook kunt en moet aangeven wat je nodig hebt als dit afwijkt van de behoeftes van je partner, heeft mij heel veel goeds gebracht, zowel binnen als buiten mijn huwelijk.

Nu ik dit zo allemaal vertel, besef ik dat mijn momenten misschien een beetje soft en zweverig zijn en word ik ook wel heel nieuwsgierig naar jouw eye-opening-moments vanuit een mannenperspectief. Ik hoop dat je ze met mij wilt delen!

Tot schrijfs en heel veel liefs,
meisje71

Advertenties

2 gedachtes over “Wist je dat … ?

  1. Pingback: De gevallen kwartjes - brief aan Meisje - Naughty Business Report

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s