My part of the deal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA*Op Twitter ontstond de afspraak tussen mij en Jouw Eroschrijver (@Eroschrijver) dat hij zich niet zou terug trekken uit de EWA_NL Schrijfmarathon 2015 als ik een bezwaarschrift zou indienen (haha, dan zeggen ze dat vrouwen nieuwsgierig zijn 🙂 ). Ik heb vernomen dat hij inmiddels zijn inzending voor ronde 5 ingediend heeft, dus bij deze “my part of the deal”.

Geachte heer Eroschrijver (voor het gemak laat ik het bezittelijk voornaamwoord weg, die vind ik een beetje verwarrend),

Hierbij wil ik ernstig bezwaar maken tegen uw voornemen zich terug te trekken uit de EWA_NL Schrijfmarathon 2015, welke ik via Twitter vernam. Ik besef dat deelname aan deze marathon geheel vrijwillig is en dat elke deelnemer vrij is om hierin zijn eigen keuzes te maken. Ik besef ook dat mensen misschien zullen denken: “waar maak je je druk om, weer een concurrent minder,” maar volgens mij is EWA_NL een platform voor en door schrijvers van erotiek, wat in mijn ogen inhoudt dat we elkaar steunen en als het nodig is een spiegel voorhouden. Dit bezwaarschrift is dan ook niet alleen voor u bedoeld, maar voor alle deelnemers die dit soort overwegingen hebben (ik hoor ze regelmatig om mij heen).

Eerlijk gezegd vind ik dat als je eindigt bij de laatst overgebleven helft (de beste helft) van de deelnemers aan de Schrijfmarathon, je de morele verplichting hebt om de wedstrijd uit te spelen. In de eerste plaats tegenover alle lezers/stemmers die op jou hebben gestemd en ervoor hebben gezorgd dat je zover bent gekomen. Laat hun bepalen wanneer je eruit ligt. Ik snap het machteloze gevoel dat je hier geen controle over hebt, en de neiging om dan zelf als eerste de stekker eruit te trekken, zeker als je niet tevreden bent over je eigen werk. Maar je bent de uitdaging van deze marathon aangegaan en zolang je fysiek en mentaal nog enigszins in staat bent om iets te schrijven, moet je het in elk geval proberen (vind ik). In de tweede plaats ook voor jezelf. De opdrachten zijn inderdaad een uitdaging, ik denk ook regelmatig: “waar haalt die mevrouw EWA_NL het vandaan!” maar dat is toch ook één van de redenen om mee te doen? Voor mij althans wel. Uit je comfortzone moeten komen, hoe frustrerend soms ook, levert misschien in eerste instantie niet je beste werk op, maar je ontwikkelt je er op langere termijn wel het meest door.

Tja, en dat dan opeens het moment is aangebroken dat je eruit ligt, is ook “part of the deal.” Ik heb niet de illusie dat ik deze marathon ga winnen, dus ook voor mij zal dit moment binnenkort of later aanbreken. Dat is kut, maar ik ben wel strijdend ten onder gegaan :-). Tegen mijzelf en alle andere deelnemers wil ik zeggen: durf te schrijven, wat ons het meest in de weg zit, is onze eigen perfectionisme! Met andere woorden: “Fuck it!” (waar heb ik dat eerder gehoord 🙂 ?)
Hoogachtend en met collegiale groet,
meisje

Advertenties

6 gedachtes over “My part of the deal

 1. Wat een geweldig stuk is dit! Dit is precies waar de schrijfmarathon over gaat. Je uitdagen. ‘Out of the box’ schrijven. Leren van de uitdagingen. Zolang je altijd dezelfde blijft schrijven, ontwikkel jij jezelf niet. Pecies zoals jij het zegt!

  En, waar mevrouw EWA_NL de opdrachten vandaan haalt? Tja, dat weet zij ook niet meer. Nog voor de schrijfmarathon begon stond alle opdrachten al vast, dus het was de inspiratie die ik op dat moment had (maanden geleden) waar jullie het nu mee moeten doen. En jullie doen het goed 😉

  Heel erg bedankt voor dit stuk!

  Groetjes,
  Antoinette

  Liked by 2 people

 2. EroSchrijver

  Mooi verwoord en je hebt zeker een punt: schrijven is jezelf telkens weer uitdagen, uit je comfort zone komen, nieuwe kracht in jezelf ontdekken. Helemaal mee eens.
  Maar Ik vind dat je als schrijver ook kritisch op jezelf mag zijn. En ook dat je plezier in het schrijven en het je laten uitdagen moet hebben. En dat plezier is al maanden weg bij Mij, geheel en al om privé-redenen. Maar wat Ik belangrijker vind: Ik presteer al maanden onder de maat. Het werk dat Ik oplever vind Ik broddelwerk, maar er komt momenteel niets beters uit. Zie Mijn blog/site: er staat al meer dan een jaar niets nieuws op. Ik ben momenteel helemaal niet tevreden over Mijn werk. Dát was voor mij de belangrijkste overweging om me terug te trekken uit de wedstrijd.
  Maar aan de andere kant heb je ook weer gelijk: misschien is het wel mooier om strijdend ten onder te gaan dan om Me ‘lafjes’ terug te trekken. Daarbij is een opdracht telkens weer een stok achter de deur om er weer voor te gaan zitten, toch weer de grijze massa aan het werk te zetten. En als Ik dat niet regelmatig doe, zal Ik ook niet ervaren of de kwaliteit weer terugkomt.
  Dus, dank voor je reacties op Mijn terugtrekken, meisje. Ze waren een motivatie om toch door te gaan! :-))
  Respectvolle groet!
  EroSchrijver

  Liked by 1 persoon

 3. Wow, nu blijkt maar weer: ik ben beter op papier, want hier in huis wordt er nooit zo goed naar me geluisterd, GRIN!
  Fijn dat het heeft gewerkt en dat je je hebt laten overhalen om in de race te blijven :-).

  Like

 4. Pingback: Struinsels™ #9 - EWA Nederland

 5. Pingback: Schrijfmarathon 2015: Een terugblik - EWA Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s