Fuck it

 

Letters to Naughty*Deze brief is een reactie deze brief.

Lieve Naughty,

Dank je voor je heerlijke brief. Ik heb ervan genoten!
Om te beginnen: ik begrijp wel dat George Cloony geen seks meer heeft, die man ziet er toch ook niet meer uit! 😉
En dat er een markt is voor pornosterren van boven de 50 neem ik wel met een korreltje zout hoor, daar moet je denk ik wel een bepaalde fetish voor hebben.
Oh, wist je trouwens dat Valery North eigenlijk een man is en last heeft van depressies?

Ok, nu even serieus. Je vraagt je af waarom ons seksleven (en met name dat van vrouwen) pas zo laat tot volle bloei komt? Eerlijk gezegd geloof ik zelf niet zo in die midlife-crisis-nu-of-nooit theorie. Voor wat betreft het vrouwen-libido heb ik hier wel wat eigen theorietjes over, niet wetenschappelijk bewezen ofzo hoor ;-).

Evolutionair gezien hebben wij de natuur eigenlijk een loer gedraaid. Vroegah baarde je als vrouw tussen je 15e en 30e zoveel mogelijk kinderen en stierf je gemiddeld rond je 40e. Door vlijtige engineering van de mensheid zelf ligt de levensverwachting van vrouwen nu op ca. 80 jaar. Dat betekent 40 jaar “gewonnen” tijd, waarin seks niet meer nodig is voor de voortplanting! Als dat geen reden is voor een feestje …
Verder is het natuurlijk zo dat vrouwen de laatste 100 jaar veel meer vrijheid hebben gekregen in de maatschappij. We mogen nu werken en zijn in staat in ons eigen onderhoud te voorzien. Deze onafhankelijkheid stimuleert onze ontwikkeling als persoon, zeker ook op seksueel gebied. Toch valt het mij ook op dat deze ontwikkeling vaak rond het veertigste jaar (de “gewonnen” tijd) pas echt op gang komt. Hier heb ik, als psycholoog van de koude grond, ook wel een theorie over. Diep in het vrouwelijk DNA zitten 2 hardnekkige overtuigingen die de eerste helft van ons leven in hoge mate bepalen: “Alles moet perfect zijn” en “Ik ben nooit goed genoeg.” Grotere libido-killers zijn er bijna niet. Na de eerste, pak em beet, 35 jaar van ons leven besteed te hebben aan het creëren van ons perfecte leven en het anderen naar de zin maken, komen we langzamerhand tot de volgende ontdekkingen:

  • Het leven is niet perfect en ik kan het ook niet perfect maken.
  • Ik kan anderen niet gelukkig maken als ik zelf niet gelukkig ben.

Deze aanvaarding zet de sluizen bij de vrouw pas echt open, volgens mij. Want meer nog dan bij mannen wordt ons libido bepaald door onze gesteldheid tussen de oren.

Last but not least is er volgens mij ook een puur chemische reden voor het feit dat het vrouwelijk libido lijkt op te bloeien op latere leeftijd. Dit is namelijk de fase waarin veel vrouwen stoppen met de pil, omdat er geen kinderwens meer is, en overstappen op een meer permanente vorm van anticonceptie. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de pil remmend werkt op het libido van de vrouw.

Ik heb er overigens geen moeite mee hoor dat het zo is. Seksueel actief (of actiever) zijn in je forties (of later) houdt je in elk geval “in shape”. Wat houdt ons tegen? Dat onze kinderen zeggen dat bejaardenseks echt niet kan? Haha, zolang ze nog afhankelijk zijn van onze portemonnee houden ze maar lekker hun mond als ik “Hotter than my daughter” de deur uitga en doen ze maar gewoon oordopjes in als er teveel lawaai uit de slaapkamer komt ;-).

Liefs,
Meisje

Advertenties

Een gedachte over “Fuck it

  1. Pingback: My part of the deal | MEISJE'S LOVELOUNGE (18+)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s