Sweet memories

tumblr_m2e5aiiHWx1qfiqgao1_500Het was eind jaren 80 toen ik 16 werd en van mijn vader een toegangskaartje voor de plaatselijke dorpsdisco kreeg. Mijn partydays waren begonnen, ik mocht ‘uit’! Het was zo’n echte ouderwetse disco met veel donker hout en weinig verlichting. De kleine zaal bevond zich op zolder. Hier werd voornamelijk alternatieve muziek gedraaid (U2, The Cure enzo) en het rook er altijd een beetje vreemd (later leerde ik dit herkennen als wietlucht). De ‘grote’ zaal beneden werd geregeerd door een heuse DJ die vinylsingletjes met 2 platenspelers aan elkaar mixte (computers bestonden nauwelijks). Als klap op de vuurpijl werd hier ook altijd een state-of-the-art lasershow gegeven!

Aangezien we altijd eerst 10 kilometer (enkele reis) moesten fietsen om er te komen, was er op de wc’s altijd een uitgebreid vriendinnenritueel. Hier hesen we ons in de meegebrachte minirokjes, panties, beenwarmers, Choose-Life t-shirts en jasjes met (enorme) schoudervullingen, brachten we onze make-up ala Madonna aan en toupeerden we onze kuiven met liters haarlak. Daarna begaven we ons in de duistere spelonken van de uitgaansgelegenheid.

Drinkend van onze mierzoete bessen-jus, safari-jus of witte Moezelwijn probeerden we, met wisselend succes, de aandacht van de DJ te trekken. Of we stonden heftig tongend met de liefde van ons leven (van die week) in één van de vele donkere hoekjes die er waren. Mobieltjes hadden we niet, dus als je een jongen je telefoonnummer gaf, wist je dat hij eerst je vader aan de lijn zou krijgen als hij belde. We dweepten met WHAM! (je weet wel van die verrader George Michael!) en dansten de benen uit ons lijf op Madonna en stampende ‘Dance Classics’. Those were the days!

Ik moest hier aan denken toen ik surfend op Youtube (ok, ik erken ook de voordelen van de huidige tijd) de volgende clip tegen kwam:

September – Earth Wind & Fire (wie kent hem niet!)

Het mooie van Youtube is dat je vervolgens alternatieven krijgt voorgeschoteld op basis van je vorige keuze. Ik wist niet dat er zoveel mixen en remakes zijn gemaakt van dit nummer. Echt te gek! Dit zijn er nog maar een paar, sommige meer herkenbaar dan anderen. Ik heb in elk geval een supermiddag gehad!

Earth Wind & Fire – September (Phats & Small Remix)

Earth Wind & Fire – September (The Reflex Revision)

Earth Wind & Fire – September (James Egbert Remix)

Earth, Wind, & Fire – September (Zanski Remix)

Earth Wind & Fire – September (Rad Stereo Remix)

Earth Wind & Fire – September (Wolfskind & Mokoa Remix)

Earth Wind & Fire – September (Axis Remix)

Earth Wind & Fire – September (Shinichi Osawa Remix)

Ik ben benieuwd: wat is jouw sweet-memorie-favorite?

Advertenties

3 gedachtes over “Sweet memories

 1. Dat waren nog eens tijden. Ik zie het spektakel op het damestoilet al helemaal voor me. Altijd weer een verrassing wat eruit kwam 😉
  Je brengt me weer helemaal in vervoering met die muziek van weleer!
  Bedankt, Rolf van der Leest

  Like

 2. Mijn sweet memorie? Die staat op mijn gewone blogsite.
  Dat is I’m specialized in you van de Time Bandits, maar puur om een hele mooie herinnering…..
  Ik heb veel meer sweet memories liedjes. Velen die in de plaatselijke discotheek werden gedraaid eind jaren 80. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s