EWA_NL Schrijfmarathon 2015 opdracht 2

De tweede opdracht van de Schrijfmarathon was de volgende:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGebruik een pick-up line vanuit ronde 1 en schrijf een korte erotische scéne dat daarop volgt. Jij moet een pickup line van één van de andere deelnemers gebruiken, dus niet die van jezelf. Maximale lengte van de erotische scéne: 250 woorden (exclusief de pickup line).

Aan inspiratie geen gebrek, maar de echte uitdaging in deze opdracht zit hem in de 250 woorden. Een verhaal overbrengen in zo’n beperkt aantal woorden vond ik erg lastig. Steeds weer wikken, wegen en strepen. Wat is overbodig en wat niet? Hieronder mijn inzending waar ik uiteindelijk de tweede plek mee behaald heb. Yes! Weer een ronde verder.

Cinderello

“Idioot … sukkel!” De deur knalde in het slot terwijl hij zijn appartement binnenstormde. Dacht hij werkelijk dat hij op die manier een vrouw kon versieren? Hij liep naar de koelkast en pakte een biertje. Tegen het aanrecht geleund, dacht hij terug aan zijn rampzalige avond.

“Het is bijna middernacht dus wij gaan dansen, en als je daarna je schoen verliest, zoek ik je vannacht nog op.”

Op het moment dat hij de zin uitsprak, vroeg hij zich af hoe hij er aan kwam. Internet waarschijnlijk. Het was in elk geval het eerste dat hem te binnen schoot toen hij haar aansprak. In zijn favoriete kroeg, aangemoedigd door zijn vrienden na afloop van de basketbaltraining.
Hij stopte zijn handen in zijn zakken en keek haar vragend aan. De stilte die volgde begon enigszins pijnlijk te worden. Ze leek na te denken. Eén van haar vriendinnen zei onderdrukt lachend: “Nou, dat was cringeworthy.”
Ze wilde iets zeggen, maar haar telefoon ging en in no-time was ze verdwenen naar buiten. Ouch. Met een terugtrekkende beweging maakte hij zich uit de voeten. Hij wilde naar huis.

Hij nam een slok van zijn bier toen er op de deur van zijn appartement geklopt werd. In de veronderstelling dat het zijn vrienden waren, zwaaide hij de voordeur open. Daar stond ze, tegen de deurpost geleund. Zijn All Stars bungelden aan haar vinger voor zijn gezicht.

“Hoi Cinderello, kan het zijn dat jij je trainingsschoenen bent verloren in de kroeg?”

Haar ondeugende lach verwarmde hem tot in zijn tenen en hij deed verrast een stapje opzij om haar binnen te laten.

“Ik kom mijn vindersloon halen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s